Chcesz zrobić błyskawiczny obiad, który będzie sycący i pyszny? Uwielbiam kotlety i uwielbiam smażone jedzenie, więc podzielę się z wami przepisem na kotlety sojowe, które mają identyczny smak jak te w Subway (i zdecydowanie mniej chemii).
- 1 opakowanie kotletów sojowych
- 1l wywaru warzywnego
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- 1 torebka ryżu (albo 3/4 szklanki)
- 1 jajko
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Paczkę kotletów sojowych wsyp do miski, zalej wywarem warzywnym i odstaw na pół godziny. Kiedy nasiąkną, odcedź i wyciśnij z każdego z nich nadmiar płynu. Dokładnie zblenduj. Wsyp ugotowany ryż, kukurydzę i groszek. Dodaj jajko i przyprawy – wymieszaj. Formuj kotlety i smaż ok. minutę z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni.
Ja jem te kotlety bez dodatków – zawierają ryż, więc jeśli lubisz jeść ryż z ryżem albo ryż z ziemniakami albo ryż z chlebem, to Twoja sprawa.